Acțiunea de împădurire de la Gostinu
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Cu rădăcinile înfipte adânc în pământ și crengile înălțate spre cer, arborele este socotit ca un simbol al raporturilor care se stabilesc între noi și Dumnezeu.
În luna martie 2020, pe un teren cu o suprafață de 2,3 hectare, voluntarii Alianță Pentru Pădure au plantat puieți de plop (clona I 214) cu potențial silvoproductiv superior și rezistență sporită la diverse adversități naturale. Locul este în imediata apropiere a celebrei plaje de la Gostinu, pe malul Dunării, în județul Giurgiu. În acțiunea noastră, am fost ajutați de reprezentanți ai Direcției Silvice Giurgiu. Am sărbătorit un an de la plantare, chiar la locul fapte și am avut plăcuta surpriză să vedem că s-au prins toți cei peste 7.500 de puieți.
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Vărbilău, acțiune de împădurire
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Haideți să facem România Pădure!
O altă minunată acțiune de împădurire s-a finalizat în noiembrie 2019, pe o vreme câinoasă, la Poiana Vărbilău, Prahova. Pe o suprafață de 2,5 hectare au fost plantați 12.550 de puieți de gorun, fag și paltin de munte.
În demersul lor de conștiință și suflet, voluntarii Asociației Alianță Pentru Pădure, angajații Ocolului Silvic Slănic/Direcția Silvică Prahova – pe raza căruia s-a desfășurat împădurirea – au fost ajutați de celebrul campion de raliuri Titi Aur care a venit la acțiune cu tot staful său din Academia pe care a fondat-o pentru a-i învăța pe români să conducă preventiv și civilizat.
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Acțiunea de împădurire de la Ghimpați
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Voluntari ai Asociației Alianță Pentru Pădure au dat o mână de ajutor pritenilor de la Fundația Principelui Nicolae și, împreună cu locuitori ai comunei Ghimpați, asistați de specialiști din cadrul Direcției Silvice Giurgiu, au plantat mii de puieți de stejat și sânger în pădurea Alba. Acțiunea a avut loc pe 16 noiembrie 2019.
Snagov - Facem Pădurea Campionilor!
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
La Snagov, la început de noiembrie, campioni olimpici, mondiali și europeni ai Federației Române de Canotaj (cea mai performanță entitate sportivă din România ultimilor ani) au participat la lansarea proiectului ”Pădurea Campionilor”. La Snagov, în apropierea bazei sportive nautice a canotorilor, va fi refăcută o pădure de stejari pe o suprafață de peste 4 (patru) hectare. La acțiunea inițială desfășurată în noiembrie, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Snagov/Direcția Silvică Ilfov/Romsilva, s-au plantat puieți de stejari pe 1,5 hectare.
Proiectul Pădurea Campionilor este inițiat și susținut de Alianță Pentru Pădure, asociație fondată de Laurențiu Ciornei, care se implică activ, alături de profesioniști, pentru protejarea pădurilor din România. Asociația oferă suport, în special autorităților, astfel încât pădurile României să treacă de la o administrare, bazată pe eficiență economică, la un management sustenabil îndreptat către dezvoltare durabilă, protejarea biodiversității, îmbunătățirea calității vieții și a mediului.
Acțiunea de ecologizare de la Văcărești
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Parcul Natural Văcărești, o zonă care trece printr-un zbucium antropic continuu, a devenit casă și masă pentri numeroare specii de păsări sălbatice (rațe, lișițe, lebede, gâște), dar și mamifere (vidre, dihori, bizami, vulpi) care, împreună cu floră diversă și specifică, s-au stabilit în acest ecosistem, aidoma unei delte.
Voluntarii Asociației Alianță Pentru Pădure marchează Ziua Pământului prin ample acțiuni de ecologizare împreună cu studenți-voluntari din Asociația Studenților Geografi-ASG. Demersul nostru este sprijinit de Totul VERDE, compania care administrează spațiile verzi din sectorul 4 al Capitalei.
Acțiunea de ecologizare de la Tunari
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Voluntari ai Asociației Alianță Pentru Pădure au sărbătorit Ziua Curățeniei 2021 în Tunari. Au organizat o amplă acțiune de ecologizare (peste 7 tone de deșeuri), plus o inițiativă de responsabilizare civică.
Acțiunea de ecologizare de la Ștefești
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Amplă acțiune de ecologizare a pădurii din Ștefești-Prahova, organizată de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, și sprijinită de voluntari ai Asociației Alianță Pentru Pădure. Plus, acțiune de educație ecologică la care au participat elevi din școlile localității Ștefești.
Chemarea Pădurii-locul doi la TIFF, ediția 2020
Eu sunt pădurea-prezentare Alianță Pentru Pădure
Acțiunea de împădurire de la Cheia
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Am început în 7 martie 2020. Și continuăm. S-au făcut de atunci aproape 20 de hectare de pădure nouă, de la zero. Și continuăm. La final de octombrie 2022, la Cheia, a refăcut o parte importantă din pădurea spulberată. Am plantat, împreună cu peste 150 de voluntari-prieteni, aproape 3 hectare cu puieți de brad și fag. Fiți alături de noi pentru că: Avem nevoie de Pădure, Pădurea are nevoie de noi!
Acțiunea de împădurire de la Brănești
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Plantările din 2022 s-au încheiat glorios și foarte frumos, într-o minunată zi de toamnă primăvăratecă (19 noiembrie), la Brănești. Au mai fost făcute ”doar” două hectare de pădure, de la zero, pe un teren forestier pus la dispoziție de Romsilva/DS Ilfov/OS Brănești. Și continuăm. Fiți alături de noi pentru că: Avem nevoie de Pădure, Pădurea are nevoie de noi!
ACȚIUNE DE DESCOPLEȘIRE DE LA SNAGOV ÎN PĂDUREA CAMPIONILOR
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Ne plac modelele și, apoi, ne construim propriile povești de succes. Am ales acest concept, #PădureaCampionilor, pentru ca societatea să înțeleagă importanța pădurii sănătoase și însemnătatea durabilității. Dăinuim prin ceea ce facem bine.
În iunie 2022, la Snagov, campionii din Federația Română De Canotaj au mers în pădurea lor, începută anul trecut în noiembrie cu Alianță Pentru Pădure, și au ajutat puii de stejar să iasă la lumină, prin tratamentul numit descopleșire.
ACȚIUNEA DE ÎMPĂDURIRE DE LA SLĂNIC
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Cine se scoală de dimineață, face pădure măreață! În vârf de Slănic, 3,42 de hectare în poiana ”La oală” au devenit pădure de mare valoare pe schema 7 GOx3FA. Drumul a fost extrem de dificil, dar cu atât mai mare satisfacția de a încheia sezonul de primăvară 2022 cu un succes deosebit!
AM FĂCUT: PĂDUREA CAVALERILOR
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Micuța Malta are o suprafață totală de 31.600 de hectare. Puțin mai mult decât are, ca pădure, întregul județ Ilfov. Insula din Mediterană are vegetație forestieră mai mult în ghivecele din locurile destinate turiștilor cu ștaif. Astfel, voluntari ai asociației Alianță Pentru Pădure au realizat, împreună cu reprezentanți ai Republicii Malta la București și inimoși angajați ai companiei de turism Malta Travel. Din aprilie 2023, în zona ”La Brazi” din fondul forestier administrat de OS Slănic/Direcția Silvică Prahova, se află ”pe rod” Pădurea Cavalerilor”.
FAPTE BUNE ÎN PĂDURE: SĂNĂTATE DE LUNGĂ DURATĂ
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Putem obține fericirea din lucruri simple, umane, adevărate. Alături de prieteni dragi, alt pui de pădure! Tot în arealul comunei Cocorăștii Mislii, tot într-un fond forestier proprietate a statului, administrat de Romsilva prin Ocolul Silvic Slănic/Direcția Silvică Prahova, au fost plantate cu stejar peste 2,7 hectare. Partenerii voluntarilor de la asociația Alianță Pentru Pădure au fost angajați ai companiei Roche România. Multinaționala, prin ambele sale grupuri: divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – este prezentă pe piața din România încă din perioada interbelică, cu o revenire neîntreruptă din 1992. Roche România, în afară de sprijinul oferit naturii-prin înființarea de păduri de valoare, facilitarea accesului a cât mai multor români la tratamente inovatoare și teste de diagnosticare de ultima generație, care îmbunătățesc starea de sănătate.
NOI FACEM PĂDUREA CAMPIONILOR
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Pădurea, valență de destin repetabil. Renaștem, devenim mai buni și dăinuim prin ceea ce facem!
Am încheiat astăzi campania de împăduriri din acest sezon-primăvara 2023-, cu un adevărat regal: o nouă parcelă din #PădureaCampionilor, împreună cu inimoșii sportivi componenți ai loturilor naționale din Federatia Romana De Canotaj. Voluntarii asociației Alianță Pentru Pădure au fost însoțiți de campionii canotori, în frunte cu Elisabeta Lipă și reprezentanți ai celei mai performante federații sportive din România.
Cheia unui suflet de noiembrie magic!
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Pe 15 noiembrie 2023 a fost declarat închis cel mai special șantier de împăduriri din România ultimilor 30 de ani. Voluntari ai Asociației ”Alianță Pentru Pădure”, inimoși angajați ai Schneider Electric România, toată trupa celor de la Avant Business Solution, sprijiniți îndeaproape de personalul de specialitate al Ocolului Silvic Măneciu/Direcția Silvică Prahova, au plantat ultimii puieți de brad, paltin de munte și fag care vor reface pădurea minunată care a fost odinioară la baza sudică a Munților Ciucaș.
În total, au muncit și petrecut ca-n basme, la mijloc de noiembrie magic, peste 230 de oameni minunați !
Cel mai mare șantier de împăduriri din țară amenajat, de nevoie, a fost la poalele Vârfului Gropșoarele (1.883 m). Acolo, pe 5 februarie 2020, în urma unor fenomene meteo extreme (vârtejuri și rafale de vânt de peste 130 km/h), o mare parte din pădurea de lângă stațiunea Cheia (Prahova) a fost spulberată. Zeci de mii de molizi au fost doborâți atunci, antrenând în ”domino” și alți arbori, generând pagube de milioane de euro. După trei ani de muncă intensă, cele 83 de hectare afectate atunci au fost replantate și abia așteptăm să revedem locul înfrunzit. De aceea, vă chemăm să ne fiți alături!
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
Părtaș la bucuria campionilor!
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!
M-am bucurat în această dimineața de munca la o nouă bucată de suflet din ceea ce numim de 3 ani: #PadureaCampionilor. Au trudit cu bucurie și spor toți marii campioni ai canotajului românesc.
Prețuire și recunoștință: Doamna Elisabeta ”Uța” Lipă, șefa sportului românesc, Simona Radiș, Ancuța Botnar, Sergiu Bejan și toți ceilalți performeri, 44 sunt cu toții, și ne vor aduce bucurii la vară, la Olimpiadă!
Mulțumiri speciale doamnelor Veronica Cochelea și Doina Ignat, ele însele mari campioane, acum antrenoare!
Mulțumim, Carmen Tocală, președinte FR Baschet, pentru susținere!
Mulțumim, ing. Cătălin Barbu Călinescu și ing. Liliana Badea, pădurarilor de la Ocolul Silvic Snagov/Direcția Silvică Ilfov!