Acțiuni de împădurire și ecologizare

Acțiunea de împădurire de la Gostinu

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Cu rădăcinile înfipte adânc în pământ și crengile înălțate spre cer, arborele este socotit ca un simbol al raporturilor care se stabilesc între noi și Dumnezeu.

În luna martie 2020, pe un teren cu o suprafață de 2,3 hectare, voluntarii Alianță Pentru Pădure au plantat puieți de plop (clona I 214) cu potențial silvoproductiv superior și rezistență sporită la diverse adversități naturale. Locul este în imediata apropiere a celebrei plaje de la Gostinu, pe malul Dunării, în județul Giurgiu. În acțiunea noastră, am fost ajutați de reprezentanți ai Direcției Silvice Giurgiu. Am sărbătorit un an de la plantare, chiar la locul fapte și am avut plăcuta surpriză să vedem că s-au prins toți cei peste 7.500 de puieți.
Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

gostinu6

Vărbilău, acțiune de împădurire

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Haideți să facem România Pădure!

O altă minunată acțiune de împădurire s-a finalizat în noiembrie 2019, pe o vreme câinoasă, la Poiana Vărbilău, Prahova. Pe o suprafață de 2,5 hectare au fost plantați 12.550 de puieți de gorun, fag și paltin de munte.

În demersul lor de conștiință și suflet, voluntarii Asociației Alianță Pentru Pădure, angajații Ocolului Silvic Slănic/Direcția Silvică Prahova – pe raza căruia s-a desfășurat împădurirea – au fost ajutați de celebrul campion de raliuri Titi Aur care a venit la acțiune cu tot staful său din Academia pe care a fondat-o pentru a-i învăța pe români să conducă preventiv și civilizat.

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

varbilau3
varbilau4

Acțiunea de împădurire de la Ghimpați

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Voluntari ai Asociației Alianță Pentru Pădure au dat o mână de ajutor pritenilor de la Fundația Principelui Nicolae și, împreună cu locuitori ai comunei Ghimpați, asistați de specialiști din cadrul Direcției Silvice Giurgiu, au plantat mii de puieți de stejat și sânger în pădurea Alba. Acțiunea a avut loc pe 16 noiembrie 2019.

Snagov - Facem Pădurea Campionilor!

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

La Snagov, la început de noiembrie, campioni olimpici, mondiali și europeni ai Federației Române de Canotaj (cea mai performanță entitate sportivă din România ultimilor ani) au participat la lansarea proiectului ”Pădurea Campionilor”. La Snagov, în apropierea bazei sportive nautice a canotorilor, va fi refăcută o pădure de stejari pe o suprafață de peste 4 (patru) hectare. La acțiunea inițială desfășurată în noiembrie, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Snagov/Direcția Silvică Ilfov/Romsilva, s-au plantat puieți de stejari pe 1,5 hectare.

Proiectul Pădurea Campionilor este inițiat și susținut de Alianță Pentru Pădure, asociație fondată de Laurențiu Ciornei, care se implică activ, alături de profesioniști, pentru protejarea pădurilor din România. Asociația oferă suport, în special autorităților, astfel încât pădurile României să treacă de la o administrare, bazată pe eficiență economică, la un management sustenabil îndreptat către dezvoltare durabilă, protejarea biodiversității, îmbunătățirea calității vieții și a mediului.

Acțiunea de ecologizare de la Văcărești

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Parcul Natural Văcărești, o zonă care trece printr-un zbucium antropic continuu, a devenit casă și masă pentri numeroare specii de păsări sălbatice (rațe, lișițe, lebede, gâște), dar și mamifere (vidre, dihori, bizami, vulpi) care, împreună cu floră diversă și specifică, s-au stabilit în acest ecosistem, aidoma unei delte.

Voluntarii Asociației Alianță Pentru Pădure marchează Ziua Pământului prin ample acțiuni de ecologizare împreună cu studenți-voluntari din Asociația Studenților Geografi-ASG. Demersul nostru este sprijinit de Totul VERDE, compania care administrează spațiile verzi din sectorul 4 al Capitalei.

Acțiunea de ecologizare de la Tunari

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Voluntari ai Asociației Alianță Pentru Pădure au sărbătorit Ziua Curățeniei 2021 în Tunari. Au organizat o amplă acțiune de ecologizare (peste 7 tone de deșeuri), plus o inițiativă de responsabilizare civică.

Acțiunea de ecologizare de la Ștefești

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Amplă acțiune de ecologizare a pădurii din Ștefești-Prahova, organizată de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, și sprijinită de voluntari ai Asociației Alianță Pentru Pădure. Plus, acțiune de educație ecologică la care au participat elevi din școlile localității Ștefești.

Chemarea Pădurii-locul doi la TIFF, ediția 2020

Eu sunt pădurea-prezentare Alianță Pentru Pădure

Acțiunea de împădurire de la Cheia

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Am început în 7 martie 2020. Și continuăm. S-au făcut de atunci aproape 20 de hectare de pădure nouă, de la zero. Și continuăm. La final de octombrie 2022, la Cheia, a refăcut o parte importantă din pădurea spulberată. Am plantat, împreună cu peste 150 de voluntari-prieteni, aproape 3 hectare cu puieți de brad și fag. Fiți alături de noi pentru că: Avem nevoie de Pădure, Pădurea are nevoie de noi!

Acțiunea de împădurire de la Brănești

Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!

Plantările din 2022 s-au încheiat glorios și foarte frumos, într-o minunată zi de toamnă primăvăratecă (19 noiembrie), la Brănești. Au mai fost făcute ”doar” două hectare de pădure, de la zero, pe un teren forestier pus la dispoziție de Romsilva/DS Ilfov/OS Brănești. Și continuăm. Fiți alături de noi pentru că: Avem nevoie de Pădure, Pădurea are nevoie de noi!

Implicare

Ne implicăm cu fapte concrete, realizate de profesioniști, pentru ca obiectivele pădurii românești să se schimbe.

Cum te poți implica