Aplicație

Poți reclama acțiunile ilegale

Pădurea, suport esențial pentru biodiversitate

PlanetEyes este o aplicație dezvoltată pentru smartphone prin care fiecare român, posesor al unui gadget cu internet, să poată penaliza orice acțiune neconformă cu bunul-simț și cu legea. Orice act antisocial: furt de lemne, transport ilegal de lemne, aruncarea gunoaielor în spațiul public, parcare pe locuri nepermise (de exemplu cele special amenajate pentru persoanele cu dizabilități etc.), distrugeri ale bunurilor publice/comune, chiar și particulare, acte de violență sau orice alt gen de incidente care contravin regulilor de conviețuire civilizată – să poată fi anunțată în timp real autorităților competente în a lua măsurile care se impun.

Cum funcționează: cetățeanul intră pe site și își face cont, descarcă aplicația. Este valabilă atât pe IOS, cât și pe Android. Odată instalată aplicația, cetățenul poate transmite în timp real către autorități (este o listă care se deschide într-un pop-up): garda de mediu, garda forestieră, primării, poliție, jandarmerie etc., acestea fiind alese în funcție de locul de unde se face transmiterea imaginii. Aplicația este gratuită și, foarte important, respectă regulile privind protecția datelor personale. Persoanele care își vor face cont vor fi sigure că datele lor personale nu vor fi transmise altora.

Aplicația este dezvoltată de prietenul și partenerul Alianței Pentru Pădure – Augustin Pleșea (fondator al firmei de curierat Cargus) și poate fi descărcată de aici: https://planeteyes.net/